Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017


                          Η Τέλεια Σοκολατόπιτα

 Υλικά:1 κούπα αλεύρι*1 κούπα ζάχαρη*1\2 κούπα κακάο* 1\2 κούπα Nutella*3\4 κσ σόδα*1 κσ μπέϊκιν πάουντερ*1\2 κσ αλάτι*1\2 κούπα βούτυρο λιωμένο*1 αυγό*1\4 κούτας καλαμποκέλαιο*1 1\2 κσ εκχύλισμα βανίλιας*2κσ νες καφέ διαλυμένο σε*1\2 κούπα ζεστό νερό. Σιρόπι: 1 κούπα συμπυκνωμένο γάλα*1\2 κούπα Nutella. Επικάλυψη:1\2 κούπα κρέμα Γάλακτος*1\2 κούπα νες*1 1\4 κούπες σταγόνες κουβερτούρας*1\2 κούπα Nutella.


                                            Εκτέλεση

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη,κακάο,μπέϊκιν,αλάτι και σόδα. Ρίχνουμε βούτυρο,αυγό,καλαμποκέλαιο,βανίλια, ανακατέυουμε λίγο και προσθέτουμε τη Nutella.Ανακατεύοντας καλά ρίχνουμε και το ζεστό νες. Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε 35'. Σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα και τη Nutella να λιώσουν και να ζεσταθούν. Κάνουμε χοντρές τρύπες στο κέικ με το χερούλι ξύλινης κουτάλας και περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να απορροφήσει και να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε την κρέμα Γάλακτος με το νες και το ρίχνουμε σε ένα μπολ πάνω από τις σταγόνες κουβερτούρας. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, αφήνουμε 2', προσθέτουμε τη Nutella και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να πήξει και απλώνουμε στη σοκολατόπιτα.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου