Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015


                                         Πασχαλινά τσουρέκια

 Υλικά:1.100 γρ.αλεύρι*250 γρ.βούτυρο*300 γρ.ζάχαρη*3 αυγά *2 κρόκους* 350 γρ.γάλα*1 1/2 κύβο φρέσκια μαγιά*40 γρ.ζάχαρη*80 γρ.χλιαρό νερό *1/2 κουτ.γλυκού μαστίχα*1 κουτ.γλυκού μαχλέπι*1/2 κουτ γλυκού αλάτι*50 γρ.βούτυρο λιωμένο*1 αυγό για επάλειψη* αμύγδαλα φίλε.


                                            Εκτέλεση

 Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τα 40 γρ.ζάχαρη και το χλιαρό νερό και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά. Λιώνουμε τα 250 γρ. βούτυρο με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα μυρωδικά, το μείγμα μαγιάς και το μείγμα βουτύρου και ζυμώνουμε με το γάντζο για 10 λεπτά περίπου. Σταματάμε το μίξερ, αλείφουμε τα χέρια μας με το λιωμένο βούτυρο και μαζεύουμε τη ζύμη από το μπολ. Τη βάζουμε σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο να τριπλασιαστεί ο όγκος της, περίπου 3 ώρες. Έπειτα τη ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τσουρέκια. Τα τοποθετούμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, τα ξανασκεπάζουμε να διπλασιαστούν σε όγκο, τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους170 βαθμούς, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου, 30-40 λεπτά τα μεγάλα τσουρέκια και 20-25 λεπτά τα μικρότερα.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου