Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015


                                    Πασχαλινά κουλουράκια

 Υλικά:250 γρ.μαργαρίνη με βούτυρο * 300 γρ.ζάχαρη*145ml χυμό πορτοκάλι * ξύσμα από 2 πορτοκάλια*30 ml ούζο*60ml γάλα * 2 βανήλιες * 1/2 κουτ.γλυκού σόδα*1/2 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ*1 πρέζα αλάτι *1 κιλό αλεύρι μαλακό * 2 αυγά*1 κρόκο για επάλειψη.


                                                      Εκτέλεση

 Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέϊκιν. Βάζουμε το γάντζο στο μίξερ, διαλύσουμε τη σόδα στο χυμό και χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε εναλλάξ τα υγρά, τη βανίλια και το αλεύρι. Χτυπάμε τη ζύμη για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε στη δεύτερη σκάλα, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου