Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015


                                              Εκμέκ τσουρέκι

Υλικά:1 τσουρέκι. Σιρόπι:1 1/2 ποτήρι νερού νερό*1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη. Κρέμα:4 φλ.τσαγιού γάλα*1 φλ.τσαγιού ζάχαρη*1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι * 1/2 φλ.τσαγιού κορν φλάουρ*2 βανίλιες*1 αυγό*120 γρ.μαργαρίνη * 200 ml κρέμα γάλακτος*1/2 κούπα καρύδια χον/να.


                                                           Εκτέλεση

 Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 2εκ. περίπου, το αραδιάζουμε στη σχάρα του φούρνου και το ψήνουμε να φρυγανιστεί  στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 2 λεπτά απ' το σημείο βρασμού, στρώνουμε το τσουρέκι στο ταψάκι μας και το σιροπιάζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει όσο φτιάχνουμε την κρέμα. Κρατάμε 1 φλυτζάνι από το γάλα, διαλύσουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί. Λίγο πριν βράσει και ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη ρίχνουμε το μείγμα που διαλύσαμε. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και μόλις πήξει αρκετά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει για 10-15 λεπτά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη να λιώσει, το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τη χλιαρή κρέμα πάνω στο τσουρέκι. Το βάζουμε στο ψυγείο και μόλις κρυώσει εντελώς, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου