Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015



                                               Μηλοτάρτα

 Υλικά:2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρούς κύβους *1 κουτ.σούπας κονιάκ*1/4 κούπες αμύγδαλα φιλέ*2 κουτ.σούπας ζάχαρη* λίγη κανέλα* 2 αυγά * 1 κούπα ζάχαρη * 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει*2 βανίλιας *1 πρέζα αλάτι.


                                                  Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα μήλα με το κονιάκ, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε σε μπολ με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιας, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου μια ταρτιέρα. Αδειάζουμε μέσα τη ζύμη και στρώνουμε στην επιφάνεια τα μήλα. Τα πατάμε λίγο με το χέρι να μισοβυθιστούν στη ζύμη. Ψήνουμε στους 180βαθμους για 30 λεπτά.


* Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε τα μήλα με τη ζύμη και μετά να τα ρίξουμε στην ταρτιερα η να τα στρώσουμε στον πάτο της ταρτιέρας, πάνω τη ζύμη και ψήσιμο. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στα μήλα σταφίδες και καρυδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου