Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014


                                                  Σουφλέ Σοκολάτας

 Υλικά*375γρ.κουβερτούρα με πάνω από 70% κακάο*250 γρ.βούτυρο*7αυγά *1 κούπα ζάχαρη*2 κάψουλες βανίλια*85 γρ.αλεύρι*1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ.


                                                  Εκτέλεση

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από το Μπεν Μαρί και αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά. Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να πήξουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.  Με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε τη σοκολάτα με μικρή ροή. Αφού ανακατευτούν καλά, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς. Μόλις πιάσει θερμοκρασία και σβήσει το λαμπάκι βάζουμε μέσα το Σουφλέ και το ψήνουμε για 10 λεπτά ακριβώς. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. Αν το αφήσουμε να κρυώσει πήζει η ρευστή σοκολάτα που τρέχει μέσα στο εσωτερικό του.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου