Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014


                    Παστάκια σοκολάτα-μαρμελάδα

   Υλικά:4 αυγά*80 γρ.ζάχαρη*50 γρ.αλεύρι*50 γρ.κορν φλάουρ* 1 βανίλια* μαρμελάδα φράουλα* άλειμμα πραλίνας( πχ μερέντα).


                                    Εκτέλεση

 Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύοντας με σπάτουλα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις, πρώτα το μείγμα του αλευριού και έπειτα τους κρόκους, αφού τους έχουμε ανακατέψει λίγο με τον αυγοδάρτη. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μόνο. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις ίσες λωρίδες. Τις ενώνουμε  βάζοντας ανάμεσα μαρμελάδα και μερέντα, κόβουμε σε τετράγωνα σαν παστάκια και γαρνίρουμε όπως θέλουμε.

  Tip: Μπορούμε αντί να κάνουμε παστάκια να τυλίγουμε το παντεσπάνι με τη γέμιση σε ρολό.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου