Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014


                             Καρυδοκουραμπιέδες

  Υλικά:3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου*200 γρ.ζάχαρη άχνη*200 γρ.σιμιγδάλι ψιλό*500 γρ καρύδια ψιλ/να*1/3 φλυτζ.τσαγιού ανθόνερο*2 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο*
ανθόνερο και άχνη για πασπάλισμα.
                                 


                                        Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε εναλλάξ το ανθόνερο, το σιμιγδάλι και τα καρύδια. Σταματάμε το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω, με απαλές κινήσεις, με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο 40 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του και να σφίξει ελαφρός, γιατί είναι λίγο ρευστό ακόμη. Έπειτα βουτάμε ένα κουτάλι στο βούτυρο, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τους καρυδοκουραμπιέδες από το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου