Χοιρινό Λεμονάτο
Υλικά:1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές* 2 λεμόνια*1/2 κούπα ελαιόλαδο* αλάτι*πιπέρι*1/2 κουτ.γλυκού ρίγανη ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χοιρινό από το πολύ λίπος και το βάζουμε στη χύτρα με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τηγανίζουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού και ζεστό νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει το κρέας. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε το κρέας για 20 λεπτά,ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε το χυμό του δεύτερου λεμονιού και τη ρίγανη εάν βάλουμε και σιγοτηγανίζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του.Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου