Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

       
         Κέικ με άρωμα φουντούκι και τραγανή σάλτσα Σοκολάτας

   Υλικά:250 γρ.μαργαρίνη*1 φλ.τσαγιού νερό*6 κουτ.σούπας κακάο*1 κουτ.γλυκού κανέλα*2 βανίλιες*2 φλ.τσαγιού ζάχαρη*2 σφηνάκια καφέ με άρωμα φουντούκι*4 αυγά*250 γρ.αλεύρι που φουσκώνει*1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ.

                                       


Εκτέλεση

  Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το νερό, το κακάο, την κανέλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Από το μείγμα κρατάμε μια κούπα και την βάζουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντας πότε πότε και άλλη μισή κούπα και την βάζουμε στη συντήρηση. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, το υγρό μείγμα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Οπός το βγάζουμε ζεστό το περιχύνουμε με το μείγμα από τη συντήρηση. Το αφήνουμε να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που είχαμε βάλει στην κατάψυξη.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου