Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014


             Ραβανί με Ινδοκάρυδο και Σαντιγί

 Υλικά:  3 αυγά*2/3 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο*2/3 φλυτζ.τσαγιού γάλα*1 1/2 φλυτζ.τσαγιού ινδική καρύδα, τριμμένη*1 1/2 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει*1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη*1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ*2 βανίλιες. Σιρόπι:2 κούπες ζάχαρη*2 κούπες νερό* τη φλούδα από 1/2 λεμόνι* χυμο1/2 λεμονιού  *200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.


                                         Εκτέλεση

 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με την ινδική καρύδα και το μπέικιν. Τέλος ρίχνουμε και τις βανίλιες. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό και το σιρόπι 5 λεπτά και μετά το σιροπιάζουμε  κουταλιά κουταλιά. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει η όλη τη νύχτα. Έπειτα γαρνίρουμε την επιφάνεια με τη σαντιγί κάνοντας κορδέλες και ροζέτες.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου