Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

   
          Αφράτα Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο

   Υλικά:1,5 κιλό πατάτες,καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες*
1/2 κούπα λάδι* χυμό 1/2 λεμονιού*1 κουτ.γλυκού μουστάρδα* αλάτι* πιπέρι. Μπιφτέκια:500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο*4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε γα λα*1 αυγό*1 μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο*1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο*1/2 κούπα μαιδανό ψιλ/νο* 1/4 κούπας λάδι* αλάτι* πιπέρι* φρυγανιά τριμμένη.

                                        Εκτέλεση

 Ετοιμάζουμε πρώτα τα μπιφτέκια. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ,εκτός από την τριμμένη φρυγανιά, στρίβουμε το ψωμί πολύ καλά και τα ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ νερουλό, τότε ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε,όχι περισσότερο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Ρίχνουμε τις πατάτες, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο,κατά βούληση, σε ένα γαστράκι με καπάκι και ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ πλάθουμε τα μπιφτέκια. Μετά τα 30 λεπτά, βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, βάζουμε πάνω τα μπιφτέκια, ρίχνουμε αν χρειάζεται λίγο νερό στο γαστρακι και το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.Έπειτα βγάζουμε το καπάκι για να πάρουν τα μπιφτέκια χρέωμα και τα βγάζουμε από το φούρνο.


Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου