Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014


                           Στρούντελ με Μήλα

  Υλικά:1 φύλλο σφολιάτας*3 μήλα*8 κουτ.σούπας ζάχαρη* ξύσμα 1 λεμονιού* ξύσμα 1 πορτοκαλιού*1/2 κουτ.γλυκού κανέλα *3 κουτ.σούπας μαρμελάδα βερίκοκο*1/2 φλυτζ.τσαγιού καρύδια *1/4 φλυτζ.τσαγιού σταφίδες * άχνη και κανε λα.


                                         Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τα ξύσματα και την κανέλα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τα μηλα, ανακατεύοντας που και που, περίπου 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Έπειτα την απλώνουμε στην επιφάνεια της σφολιάτας,διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος με το άνοιγμα από κάτω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη, η μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.


Καλή Επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου