Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014


                  Νηστίσιμα Kαλτσούνια



      Υλικά:2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο*1 ποτήρι νερού μπύρα*1 φάκελο μπεϊκιν πάουντερ*1 κιλό αλεύρι,περίπου* μαρμελάδα* ινδοκάρυδο.

Σιρόπι:2 ποτήρια νερό*3 ποτήρια ζάχαρη.
Πριν αρχίσουμε να ζυμώνουμε βράζουμε το σιρόπι 3 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνουμε να κρυώσει.




                                    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με την μπύρα. Προσθέτουμε δυο κουτάλες αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σε φυλλαράκι. Βάζουμε λίγη μαρμελάδα και το κλείνουμε. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Δεν θα ροδίσουν πολύ. Όπως τα βγάλουμε από το φούρνο τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και έπειτα τα πασπαλίζουμε με το ινδοκαρυδο.

*Tip: Αν θέλουμε στη γέμιση μαζί με τη μαρμελάδα βάζουμε και καρύδια.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου