Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

                                  Γιαννιώτικη Μπουγάτσα



 Υλικά:5φλυτζ.τσαγιού γάλα*1φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη*3/4φλυτζ.τσαγιού σιμιγδάλι*3 αυγά*500γρ.φύλλο κρούστας για γλυκά*3/4φλυτζ.τσαγιού βούτυρο λιωμένο*ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού( προαιρετικά)*ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.


                             


                      Εκτέλεση


  Ρίχνετε σε κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη.Μόλις βράσει,χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε από ψηλά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα με αυγοδάρτη να μη σβολιάσει. Μόλις πάρει τη μορφή πυκνής κρέμας είναι έτοιμο.Κατεβάζετε από τη φωτιά ,αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε τα αυγά,χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά. Σε ένα ταψί βουτυρωμένο,στρώνετε 6-7 φύλλα βουτυρωμένα ένα ένα. Απλώνετε ισόπαχα την κρέμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα,βουτυρωμένα ένα ένα. Χαράζεται σε κομμάτια την μπουγάτσα επιφανειακά και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμους για 35-40 λεπτά , να ροδίσει καλά. Σερβίρετε με μπόλικη άχνη και κανέλα.


Tip: Αντί για ξύσμα στην κρέμα, μπορείτε να βάλετε 2 κάψουλες βανίλια, για ξεχωριστό άρωμα.


Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου